Zilele de 16 şi 17 octombrie ale fiecărui an, sunt zile de sărbătoare pentru Eparhia Dunării de Jos, deoarece în anul 1996, Sfântul Apostol Andrei ne-a binecuvântat cu venirea sfintelor sale moaşte la Galaţi, zonă unde acum două mii de ani l-a propovăduit pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi credinţa în Împărăţia Lui cea veşnică.
Slujba de priveghere din ajun, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian în Catedrala Arhiepiscopală a deschis sărbătoarea propriu-zisă.
Pentru a marca acest eveniment, au fost aduse spre închinare, pe lângă moaştele Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Eparhiei Dunării de Jos şi a întregului neam românesc şi sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Casian şi ale Sfântului Nectarie Taumaturgul de la Eghina, care au vizitat Eparhia, în data de 17 octombrie a anilor 2002, respectiv 2006.
Astăzi, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a fost săvârşită Sf. Liturghie arhierească la care au participat, preoţi şi diaconi, slujitori din administraţia eparhială, profesori şi elevi, precum şi numeroşi pelerini. La momentul cuvenit, ca mărturie a apostolatului la Dunărea de Jos, tânărul teolog Constantin Guzu a fost hirotonit întru diacon.
La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, în special prin cei trei sfinţi care ne-au binecuvântat Eparhia şi ţara: Sfântul Apostol Andrei, Sfântul Ioan Casian şi Sfântul Nectarie Taumaturgul.
După Sfânta Liturghie, a fost organizată o procesiune cu icoana şi moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul la bolnavii internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasă Parascheva“ din Galaţi. Cu acest prilej, Chiriarhul Dunării de Jos a vizitat toţi bolnavii la paturile lor, binecuvântându-i, ungându-i cu untdelemn sfinţit şi încurajându-i în suferinţă. De asemenea, fiecare a primit câte o iconiţă şi alte daruri de suflet.
FacebookContact