Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în perioada 10-11 septembrie 2016, cu prilejul împlinirii a 115 ani de la inaugurarea Palatului Episcopal, în Grădina Palatului – Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, au fost organizate două concerte de excepţie:
Mai întâi, sâmbătă seara, cu începere de la ora 19.00, Ansamblul de muzică veche românească „Anton Pann“ a susţinut în faţa publicului gălăţean un excepţional concert, interpretând o serie de piese care provin din codexurile şi culegerile unor compozitori consacraţi (Dimitrie Cantemir, Anton Pann, Ioan Căianu ş.a.), dar şi din bibliotecile unor aşezăminte şi locaşuri de cult.
Înfiinţată în anul 2004, formaţia vocal-instrumentală de muzică veche Anton Pann reuneşte o echipă de muzicieni care au în comun pasiunea pentru cultura românească veche şi pentru readucerea la lumină a universului sonor specific acestui spaţiu în urmă cu câteva veacuri.
Duminică seara, cu începere de la ora 18.00, sute de gălăţeni au luat parte la Concertul Vocal Simfonic susţinut de orchestra, corul şi soliştii Teatrului Muzical „Nae Leonard“ din Galaţi, sub bagheta dirijorilor Eugen Dan Drăgoi şi Daniel Nistor.
În cadrul cocertului au fost interpretate arii celebre din repertoriul clasic românesc şi universal, toate piesele fiind foarte apreciate de cei prezenţi.
La ambele evenimente, care s-au înceiat în plină noapte, a luat parte şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscopa Casian care, la finalul fiecărei seri a oferit artiştilor şi publicului gălăţean cuvânt de binecuvântare.
Cele două seri de muzică veche românească şi vocal simfonică au fost posibile datorită unui fructuos parteneriat între Arhiepiscopia Dunării de Jos, Primăria Municipiului Galaţi şi Teatrul Muzical „Nae Leonard“.
FacebookContact