Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi, a organizat în acest an, în data de 29 septembrie 2017, cea de-a IV-a ediţie a proiectului de anvergură intitulat „Noaptea Cercetătorilor Europeni“, ce se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.
În cadrul acestui eveniment, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în colaborare cu Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei“ şi Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, a desfăşurat o serie de activităţi ce s-au bucurat de un real succes, întrucât au adus în faţa publicului gălăţean ateliere de pictură, mozaic, restaurare de icoane şi de cărţi, precum şi ateliere de creaţie, acestea fiind o noutate în cadrul proiectului gălăţean.
Noaptea Cercetătorilor Europeni s-a înscris în seria evenimentelor Marie Curie şi a arătat publicului larg ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
Evenimentul a oferit oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.
Tema ediţiei din acest an a fost „Tineri în cercetare“.
În România, proiectul cultural-educativ s-a desfăşurat în 14 oraşe, respectiv Alba Iulia, Arad, Brașov, Bucureşti, Constanţa, Cugir, Deva, Galaţi, Oradea, Piatra Neamţ, Suceava, Târgovişte, Tulcea, Zalău.
***
Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras, în toate ediţiile de până acum peste 1,5 milioane de vizitatori.
Ediția 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori în România, iar la nivelul oraşului Galaţi peste 3000 de participanţi, de toate vârstele.
FacebookContact