Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 19 mai 2022, a avut loc întrunirea preoţilor din protopopiatul Galați, în cadrul conferinţei pastoral-misionare din primul semestru al anului 2022.

În sala de conferinţe din cadrul Protoieriei Galaţi s-au desfăşurat lucrările propriu-zise ale şedinţei, aşezate sub genericul „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț“.

La întrunire a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care, în deschiderea evenimentului, a citit Evanghelia zilei şi a rostit rugăciuni pentru pacea dintre oameni şi pacea din întreaga lume.

În continuare, ierarhul Dunării de Jos a ţinut o meditaţie teologică despre roadele rugăciunii smerite, sincere şi tăcute, arătând că prin rugăciune şi credinţă în Dumnezeu reuşim să trecem de situaţiile dificile care apart în viaţa noastră.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat aspecte ce ţin de misiunea slujitorilor sfintelor altare în rândul tinerilor, evidenţiind frumoasa şi activa implicare a tinerilor în proiectele şi programele pe care le desfăşoară Biserica.

Totodată, Părintele Arhiepiscop a arătat preoţilor prezenţi la şedinţa semestrială câteva mărturii oferite de elevii seminarişti gălăţeni despre însemnătatea rugăciunii în viaţa lor şi a prezentat portofoliul clasat pe locul întâi în Eparhia Dunării de Jos la Concursul Naţional Catehetic „Rugăciunea în viața mea“, cu exemple concrete ale copiilor despre exerciţiul rugăciunii.

În cadrul întrunirii au fost analizate activităţile şi programele misionare desfăşurate în perioada pascală şi au fost discutate aspecte legate de pregătirea şi buna organizare a următoarelor pelerinaje din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Referatul pregătit şi susţinut astăzi de către preotul desemnat a avut ca temă: „Temeiuri doctrinare ale rugăciunii pentru cei răposaţi“.

Ultima parte a conferinței a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească de până acum.

La final, chiriarhul Dunării de Jos a citit câteva poezii de la monahia Teodosia Zorica Laţcu, cea mai reprezentativă poetă creştină din perioada postbelică, cu referire la bucuria şi lumina aduse în sufletele noastre de rugăciune.

Pr. Rareș Bucur

Pastorală la Naşterea Domnului

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook