Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit luni seară, 2 noiembrie, la biserica Vovidenia, rânduiala care se face la citirea Stâlpilor pentru Valentina Florea, fata în vârstă de 28 de ani care a decedat în urma incendiului de vineri noaptea, 30 octombrie, din clubul bucureştean Colectiv. Cu puţin după ora 18,00 - când a început slujba - biserica se umpluse de rude şi de prieteni, veniţi să-şi petreacă ultima seară alături de Valentina.
„Suntem aici să uşurăm, atât cât putem, durerea familiei!“, a spus ÎPS Casian în cuvântul său, în care le-a vorbit celor prezenţi despre comuniune şi despre puterea de a împărţi şi de a lupta cu acestă durere.
La ieşirea din biserică, Chiriarhul a aprins lumânări şi le-a transmis tuturor un mesaj de încurajare: „Ca şi creştini, s-a rupt cineva din viaţa noastră şi din inima noastră. Ca şi citadini simţim o durere mare familie. Rămâne să ne unim în solidaritate şi să ne gândim şi la cei care suferă pe paturile de spital. Am rugat preoţii din Galaţi şi din Brăila, pentru că şi acolo avem aceeaşi încercare, să ne mobilizăm, şi s-a creat un centru pentru donatori, la Aşezământul Eparhial Sf. Vasile cel Mare. Să ne gândim că un strop de sânge e o speranţă în plus pentru viaţă“, a spus ÎPS Casian.
A doua zi, cu începere de la ora 11,45, Chiriarhul Dunării de Jos, împreună cu numeroşi slujitori ai sfintelor altare din municipiu, a săvârşit slujba înmormântării pentru tânăra gălăţeancă.
La slujbă au participat sute de credincioşi, majoritatea tineri, cunoscuţi sau necunoscuţi care au venit să aducă tinerei Valentina Florea un ultim omagiu.
După serviciul religios, cortegiul funerar s-a deplasat spre cimitirul Sfântul Lazăr din Galaţi unde Valentina a fost înmormântată.
Valentina Florea, tânăra de 28 ani decedată în incendiul din clubul bucureştean Colectiv.
Tânăra, căreia i se spunea Tina, s-a născut la data de 9 august 1987 în Galaţi şi a urmat cursurile prestigiosului Colegiu Naţinal “Vasile Alecsandri” din municipiu.
A fost o elevă cu rezultate remarcabile la învăţătură fiind olimpică pe plan naţional la limba şi literatura română timp de 4 ani, pe întreaga perioadă a liceului.
Ulterior a absolvit Facultatea de relaţii publice SNSPA din Bucureşti iar în prezent lucra ca director de publicitate şi marketing la o firmă din Capitală.
Valentina mai are o soră, Gabriela, care însă în seara fatidică a rămas acasă. În club, alături de Valentina, mai era un grup de cinci prieteni, dar şi logodnicul tinerei, cu care, anul viitor urma să se căsătorească.
După slujba din Galaţi, Chiriarhul Dunării de Jos s-a îndreptat spre cel de-al doilea mare municipiu al Eparhiei, Brăila, unde a participat la slujba înmormântării tânărului Andrei Petru Bucă.
Slujba a fost oficiată în biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Brăila care s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de brăileni care au dorit să fie alături de familia tânărului decedat.
Chiriarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de învăţătură pe esplanada din faţa bisericii unde a fost aşezat şi sicriul cu trupul neînsufleţit, după care, pe jos, sub privirile pline de compasiune ale brăilenilor, cortegiul funerar s-a deplasat spre cimitirul eparhial „Sfânta Treime”, unde tânărul Andrei Petru a fost înmormântat.
Andrei Petru Bucă, 29 ani
Andrei Petru Bucă s-a născut la data de 13 iulie 1986 în municipiul Brăila şi a fost elevul Colegiului Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci".
După absolvirea liceului, şi-a continuat studiile la Arhitectură, în capitală. Părea că şi-a ales drumul presărat cu succes în viaţă, deschizându-şi propria afacere în domeniu. Apropiaţii spun că era bucuros în ultima vreme, pentru că reuşise să obţină multe contracte. însă nu a apucat să guste din succes prea mult, destinul curmându-i viaţa, într-un mod dureros.
FacebookContact