Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, în preajma sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, în Arhiepiscopia Dunării de Jos se desfăşoară ample activităţi cultural-educative ce au în vedere pregătirea duhovnicească a studenţilor şi masteranzilor din cadrul Departamentului de Teologie al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos“ pentru a întâmpina şi a marca aşa cum se cuvine această mare sărbătoare eparhială.

În acest context, la împlinirea a 31 de ani de când Sfântul Apostol Andrei a fost chemat ca ocrotitor spiritual al oraşului Galaţi şi al Eparhiei Dunării de Jos, şi trei decenii de la înfiinţarea specializărilor teologice de licenţă şi masterat la Galaţi, Centrul de Cercetare Teologică şi Interdisciplinară „Sfinţii Trei Ierarhi“ din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi a organizat astăzi, 23 noiembrie, conferinţa intitulată „După 30 de ani. Credinţă, schimbare, adaptare“.

Manifestarea culturală s-a desfăşurat în sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ din cadrul acestei facultăţi gălăţene.

La eveniment a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a deschis întrunirea printr-o privire retrospectivă asupra unor momente importante din cei treizeci şi unu de ani de apostolat al Sfântului Andrei la Dunărea de Jos.

De asemenea, ierarhul locului a vorbit despre lucrarea bisericească din această eparhie desfăşurată cu râvnă, implicare şi cu multe rezultate remarcabile, evidenţiind concis activitatea şi numele mai multor profesori şi colaboratori de excepţie de la Dunărea de Jos.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa l-a prezentat, în cuvinte alese, pe invitatul special la eveniment, domnul Mirel Bănică, cercetător la Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române şi conferenţiar asociat în cadrul Departamentul de Teologie de la Galaţi.

Întrunirea a reunit cercetători ştiinţifici, oamnei de cultură, cadre didactice universitare, preoţi, istorici, sociologi, doctoranzi, masteranzi, studenţi şi elevi seminarişti.

În continuare, distinsul invitat a analizat în prelegerea sa evoluţia impactului religios contemporan în ultimele trei decenii şi modul în care ne amintim religia, practica noastră religioasă şi cum au evoluat Biserica şi noi înşine.

După susţinerea conferinţei a urmat o sesiune de dezbateri cu privire la tema prezentată.

La finalul conferinţei, organizatorii au mulţumit invitatului pentru cuvintele pline de convingere şi argumentele prezentate.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Naşterea Domnului

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook