Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Solemnitatea deschiderii unui nou an şcolar la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi a debutat, firesc, cu oficierea Sfintei Liturghii în capela instituţiei de învăţământ, la care a asistat şi Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Soborul slujitor la Sfântul Altar a fost format din preoţi, membri ai corpului profesoral seminarial gălăţean.

La Sfânta Liturghie au participat toţi cei 279 elevi înscrişi, împreună cu părinţii lor. Între care s-au aflat micii elevi din clasele 0, I, II şi IV ale ciclului primar, majoritatea acestora fiind împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

La încheierea Sfintei Liturghii a fost săvârşită rânduita slujbă de Te-Deum, după care, adresându-se celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat faptul că „atunci când rugăciunea este unită cu pedagogia creştină, şi apoi, când rugăciunea şi pedagogia creştină se unesc cu grija faţă de copii, începând de la cei mai mici până la cei mai mari, atunci se crează o autentică familie a tinereţii creştine, vegheată de părinţii profesori şi de educatori.

Avem aici marea şansă şi binecuvântare de a ne forma în, poate, cea mai completă din punct de vedere spiritual, didactic şi social-umană şcoală, care este şi trebuie să rămână în Biserică şi nu numai, Seminarul Teologic «Sf. Apostol Andrei» de la Galaţi!“.

După programul liturgic din capelă, Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat şi dialogat cu micii elevi din clasele primare, oferindu-le fiecăruia în parte iconiţe, şi a premiat pe cei 17 elevi de la secţia Patrimoniu Cultural care, în vara anului 2015, au participat la un atelier-şcoală de conservare şi consolidare icoane în cadrul Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiriutualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

Solemnitatea de deschidere a anului şcolar 2015-2016 s-a încheiat cu vizitarea sălilor de curs şi binecuvântarea elevilor la locurile lor de studiu.

În cadul Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi, unde activează 27 de profesori, sunt înscrişi  183 de elevi la cele secţii: pastorală şi patrimoniu-cultural. Acestora li se adaugă 96 de elevi  din cele 4 clase ale învăţământului primar.

Pastorală la Naşterea Domnului

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook