Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 10 iunie 2010, a avut loc începând cu orele 16.00, la sediul ziarului gălăţean “Viaţa liberă” a avut loc ceremonia de decernare a premiilor căştigătorilor concursului de eseuri “Hristos împărtăşit copiilor şi tinerilor”, organizat de cotidianul sus-menţionat, în colaborare cu sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a dlui Radu Macovei, directorul general al Trustului de Presă „Dunărea de Jos”, şi a lui Grigore Lazarovici, director general djunct, a avut loc premierea celor mai bune lucrări prezentate în cadrul  Concursului de eseuri „Hristos împărtăşit copiilor şi tinerilor”. Nu lipseau copii, tinerii liceeni, profesorii şi părinţii copiilor participanţi. Concursul a fost organizat pe două secţiuni. Prima secţiune, „Mama - chip de icoană”,  s-a adresat copiilor de clasele I-IV şi V-VIII şi a avut două grupe de vârstă.

S-au acordat  câte trei premii pe fiecare grupă de vârstă, plus menţiuni. La aceeaşi temă au fost acordate şi premii  pentru cele mai frumoase poezii închinate mamei. La a doua secţiune, tema a fost „Omul frumos - omul lui Dumnezeu”, unde  s-au înregistrat 18 de lucrări ale elevilor de la liceele gălăţene. Locul I la eseu, grupa a III-a de vârstă,  a fost acordat elevei Cristina Lazăr, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „M. Kogălniceanu” Galaţi, care a impresionat juriul şi pe organizatori prin francheţe stilistică, dar şi prin acurateţea învăţăturilor de credinţă din eseu.

Întâlnirea „inedită” a fost deschisă de dl Radu Macovei şi a fost onorată de prezenţa şi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Casian al Dunării de Jos, care a scos în evidenţă preocuparea ziarului „Viaţa liberă” pentru cultivarea în rândul cititorilor a celor trei virtuţi creştine: credinţa, nădejdea şi dragostea în Hristos.

Premierea s-a încheiat cu vers şi cânt eminescian, dar şi cu cele mai frumoase  imne închinate Maicii Domnului, interpretate de Maria Cristina Crăciun, copilul care a reprezentat imaginea Galaţilor şi a ţării în Europa zilelor noastre.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook