Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu ocazia sărbătorii spirituale dedicate Sfântului Voievod Ştefan Cel Mare a avut loc hramul bisericii cu acelaşi nume din municipiul Galaţi, preot paroh fiind părintele Cezar Pintilie.

Dimineaţa zilei de 2 iulie 2010 a debutat cu oficierea slujbei Sfintei Liturghii, eveniment la care a participat un sobor de preoţi, fiind prezenţi membrii Consiliului parohial împreună cu numeroşi credincioşi din parohie şi din municipiu. După momentulîmpărtăşirii credincioşilor, a urmat cuvântul învăţătură rostit de delegatul ÎPS Arhiepiscop Casian, pcuv. arhim. Daniil Oltean – vicar-administrativ, care a vorbit despre personalitate şi modelul de credincioşie jertfelnică a marelui voievod moldovean, apărător al Ortodoxiei în vremuri tulburi, felicitând totodată pe părintele paroh, membrii Consiliului parohial şi pe toţi cei care s-au ostenit pentru organizarea acestui eveniment şi desfăşurarea lui în cele mai bune condiţii.

La final, s-a săvârşit rânduiala rugăciunii de mulţumire pentru darurile revărsate asupra cedincioşilor acestei parohiia, precum şi slujba de pomenire a ctitorilor şi ostenitorilor ce au jertfit pentru ridicarea sfântului lăcaş. Manifestarea s-a încheiat printr-o agapă creştinească fiind oferite în pachete pentru fiecare credincios prezent la sărbătoarea parohiei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook