Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La invitaţia Înaltpreasfinţitului Mitropolit Nicolae, în perioada 16-17 iulie a.c., în localitatea Plovdiv din Bulgaria au avut loc festivităţile bisericeşti organizate cu prilejul hramului Mitropoliei, Sfânta Muceniţă Marina. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscop de Tomis şi Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, au luat parte la aceste manifestări.

La eveniment a participat şi Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, însoţit de o delegaţie numeroasă, precum şi alţi Ierarhi din Ierusalim, Grecia şi Bulgaria.

Cu acest prilej a fost adusă de la Ierusalim icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, păstrată în Biserica Sfântului Mormânt. Întâmpinarea sfintei icoane şi a delegaţiei bisericeşti ce o însoţea a avut loc în Piaţa Centrală a oraşului Plovdiv, în prezenţa miilor de pelerini din localitate şi din alte zone din ţară şi străinătate.

Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, a primit titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Plodviv şi pe cel de Doctor Honoris Causa al Universităţii din aceeaşi localitate.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în Catedrala mitropolitană, unde se află părticele de moaşte din mâna dreaptă a Sfintei Muceniţe Marina.

Manifestarea spiritual-culturală şi misionar-liturgică a devenit un prilej de afirmare a unităţii bisericeşti panortodoxe şi de confirmare a bunelor legături frăţeşti dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă Bulgară.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook