Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În noaptea dintre zilele de 3-4 aprilie 2010, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi s-a săvârşit slujba de Înviere de către ÎPS Părinte Casian al Dunării de Jos, înconjurat de clerul catedralei, în prezenţa a peste 10.000 de credincioşi.

Sunetele de clopot au anunţat la miezul nopţii momentul, aşteptat cu atâta emoţie de către credincioşi, al oferirii, de către ierarhul locului, a Luminii Sfinte primite în seara aceleiaşi zile, prin delegaţia trimisă de către Patriarhia Română, direct de la biserica “Învierii Domnului” din Ierusalim. La chemarea “Veniţi de luaţi lumină!” au răspuns cu emoţie şi lacrimi de bucurie în ochi miile de creştini care au umplut atât esplanada Catedralei Dunării de Jos, cât şi întreaga stradă Domnească.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian a arătat semnificaţia duhovnicească a aducerii în Patriarhia Română, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, a Sfintei Lumini care se împărtăşeşte în chip minunat, în Sâmbăta Mare, tuturor celor prezenţi la biserica Mormântului “celui de viaţă dătător” al Mântuitorului Hristos de la Ierusalim. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa i-a îndemnat pe toţi credincioşii să participe la Sfânta Liturghie pascală, care se constituie într-o mărturisire a credinţei şi într-un act sublim al trăirii „bogăţiei“ neveştejite a „Sărbătorii sărbătorilor şi Praznicului praznicelor“.

După  încheierea slujbei Canonului Învierii, în Catedrala arhiepiscopală a fost săvârşită Sfânta Liturghie pascală la care a luat parte un număr impresionant de credincioşi, printre care şi reprezentanţii autorităţilor locale.

Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook