Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 12-14 aprilie 2011, în Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Concursul catehetic „Copilul în familie”, faza pe protoierie, iniţiat şi organizat de Sectorul Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române, prin Biroul de catehizare a tineretului. Concursul se adresează elevilor care participă la proiectele catehetice naţionale „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege şcoala!”.

Comisia de evaluare a participanţilor la nivel de protoierie a fost formată din pc. pr. Daniel Zlate, inspector pentru cateheză parohială din cadrul Sectorului învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pc. pr. protoiereu, responsabilii pe cateheză parohială din cadrul protoieriei, precum şi profesorii de religie.

Activitatea catehetică se desfăşoară în două secţiuni:

- secţiunea literară, în care copiii alcătuiesc o compunere sau un eseu de maxim o pagină, pe tema „Botezul meu” (lucrarea va fi evaluată după criterii de conţinut, claritate, imaginaţie, originalitate, cursivitate şi expresivitate);

- secţiunea artistică, în care se va prezenta un desen sau o pictură pe aceeaşi temă.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate în perioada Săptămânii Luminate. Se va desemna un câştigător al concursului la nivel de protopopiat, pentru fiecare din cele două secţiuni, care va participa la etapa eparhială.

Etapa eparhială se va desfăşura pe data de 5 mai 2011.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook