Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, la 23 aprilie, când Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, municipiul Tecuci îmbracă haina de sărbătoare pentru a-și cinsti ocrotitorul.

Și anul acesta, slujitorii sfintelor altare din această parte a eparhiei, împreună cu mulţimea rugătoare a credincioşilor s-au aflat în unitate sfântă cu ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian Crăciun al Dunării de Jos la slujba Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sf. Iachint de Vicina“ din municipiu.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de o parte a Corului „Ortodoxia“ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în simfonie cu alţi copii şi tineri, participanţi la marea sărbătoare, îmbrăcaţi în haine populare, beneficiari ai proiectelor naţionale „Hristos împărtăşit copiilor“ şi „Alege şcoala!“.

La finalul Sfintei Liturghii, au fost premiaţi elevii participanţi la faza judeţeană a Olimpiadei de Religie, care s-au clasat pe locurile fruntaşe în această competiţie.

De la Sfântul Altar, bucuria pascală a fost prelungită în tradiţionala agapă creştină, membrii organismelor parohiale oferind credincioşilor prezenţi ouă roşii şi alimente tradiţionale în cadrul natural al parcului din jurului Catedralei tecucene.

Municipiul Tecuci, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la propunerea Consiliului Local – Tecuci şi-a ales în urmă cu 19 ani ocrotitorul, eveniment aşteptat cu mare bucurie şi emoţie de către toţi credincioşii oraşului.

Sfântul Gheorghe este purtătorul de grijă şi rugător pentru toţi locuitorii oraşului şi a străjuit centrul municipiului de secole, căci biserica veche (catedrala) de aici avea acelaşi hram.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook