Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Începând cu 31 martie a.c., la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc sesiunea de primăvară a examenului de capacitate preoţească.

La examen s-au înscris 12 candidaţi, tineri teologi, care, în conformitate cu prevederile Statutului de Organizare şi Funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, al Regulamentului de numire şi transfer al clerului, precum şi al hotărârilor Sfântului Sinod, au susţinut cu o zi înainte testarea psihologică.

Examenul de astăzi a debutat cu proba practică la disciplina Liturgică, prin participarea activă la strană în cadrul slujbei Sfintei Liturghii a Darurilor Înainte Sfinţite, săvârşită în Catedrala Arhiepiscopală, după care, în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ din cadrul Centrului Eparhial, cu binecuvântarea şi sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, s-au desfăşurat proba scrisă şi cea orală.

„Exerciţiul unui nou examen de capacitate ne ajută să ne cunoaştem mai bine tinerii, slujitorii, pentru ca împreună să cunoaştem mai bine, mai concret, adevăratele probleme şi adevăratele situaţii cu care ne confruntăm. Dacă vom reuşi în acest exerciţiu de mai bună cunoaştere a tinerilor între ei şi a problemelor tinerilor de astăzi cu ajutorul modelelor pozitive dintotdeauna, înseamnnă că examenul de capacitate preoţească este nu numai necesar, ci ar trebui repetat cât mai des!“, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor fi repartizaţi la parohiile vacante din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook