Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Activităţile misionare, educaţionale şi social-filantropice eparhiale desfăşurate în Postul Mare la nivel de parohie, protopopiat şi Centru eparhial s-au finalizat prin organizarea celei de a doua etape a programului intitulat „Ne înnoim de Sfintele Paşti“.

Prima parte a programului social-filantropic şi educaţional s-a adresat elevilor aflaţi în situaţii de risc social din toate şcolile şi liceele din mediul urban, prin oferirea de rechizite şcolare, în baza parteneriatului încheiat între Şcoală şi Parohie.

Beneficiarii proiectului respectiv au fost cei 1.755 de elevi identificaţi de către preotul de parohie şi profesorul de religie în cooperare cu direcţiunea unităţii de învăţământ.

În Săptămâna Sfintelor Pătimiri s-a încheiat cea de a doua etapă a proiectului, care a constat în oferirea de articole de îmbrăcăminte copiilor nevoiaşi din parohiile rurale din toate protopopiatelor Eparhiei, numărul elevilor beneficiari fiind de aprox. 2.100 de copii.

Astăzi, la parohia Spiru Haret din Protopopiatul Însurăţei, după oficierea cuvenitei slujbe de mulţumire de către pc protoiereu Constantin Dumitru, înconjurat de un sobor de preoţi din parohiile învecinate, în prezenţa părinţilor, bunicilor şi a membrilor organismelor parohiale, au fost distribuite copiilor nevoiaşi pachete cu articole vestimentare şi încălţăminte, achiziţionate de către parohie în acest scop.

Activităţi de sprijinire şi întrajutorare a elevilor şi altor categorii de credincioşi aflaţi în dificultăţi materiale vor continua şi în perioada următoare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook