Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La iniţiativa, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 8 aprilie 2016, la Mănăstirea Adam din judeţul Galaţi s-a desfăşurat un amplu program duhovnicesc şi social-filantropic îndreptat atât către obştea monahală, cât şi către credincioşii pelerini prezenţi la mănăstire.

Programul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, de către un sobor de preoţi din Protoieria Tg. Bujor, după care, sub protia Chiriarhului Dunării de Jos, a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu.

În continuare, Chiriarhul Dunării de Jos a oficiat rânduiala tunderii în monahism pentru 2 surori din obştea monahală de la Adam.

La slujbă, pe lângă credincioşii pelerini sosiţi la mănăstire din satele apropiate şi din judeţele Vaslui, Iaşi şi Suceava, au participat şi 2 medici şi 3 asistente medicale din cadul filialei Galaţi a Asociaţiei Medicilor Creştini Ortodocşi din România, care, sprijiniţi de trei studenţi din anii terminali ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din municipiu au oferit consultaţii, verificarea tensiunii arteriale şi a glicemiei credincioşilor prezenţi la mănăstire.

Totodată, prin consiliere de specialitate, cadrele medicale au oferit sfaturi pentru promovarea unei reale educaţii pentru sănătate.

„La Mănăstirea «Adormirea Maicii Domnului», a arătat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, ne-a bucurat Dumnezeu de trei evenimente deosebite: mai întâi, împreună-slujirea cu preoţii din satele sărace ale nordului judeţului Galaţi, dar îmbogăţite cu frumuseţea slujirii lor, cu tinereţea şi energiile lor.

Apoi, Dumnezeu ne-a dăruit două noi maici, Magdalena şi Macrina, care au îmbogăţit realmente această obşte a mănăstirii.

În al treilea rând, prin Taina Sfântului Maslu am înţeles mai bine legătura dintre vindecarea sufletului la Iioana Maicii Domnului – făcătoare de minuni şi vindecarea trupului, întrucât aici, în jurul anilor 1800 este consemnată prezenţa primului spital pentru bolnavii ce sufereau de diferite boli incurabile.

De aceea, astăzi ni s-au alăturat şi medicii voluntari care se implică în programul «Sănătate pentru sate», gândindu-ne în primul rând la copii şi la vârstnici.

Ne exprimăm speranţa şi încrederea că acest program va continua în toate mănăstirile şi parohiile noastre, ca să urcăm, împreună cu Sf. Ioan Scărarul, pe înalta treaptă a iubirii de semeni, unde să ne întâlnim cu Hristos Domnul!“.

Acţiunea medicilor gălăţeni se înscrie în programul „Sănătate pentru sate“ organizat de Eparhia Dunării de Jos în parteneriat cu Asociaţia Medicilor Creştini Ortodocşi din România, care anul acesta, la Mănăstirea Adam, a stat sub genericul „Din sănătatea duhovnicească spre sănătatea trupească a semenilor noştri în faţa icoanei Maicii Domnului – făcătoare de minuni de la Adam“.

***

Mănăstirea Adam, cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului“ şi „Izvorul Tămăduirii“ este situată în centrul localităţii Adam, pe un platou numit „Apărătura“, la o distanţă de 29 km de oraşul Bârlad şi la 40 km de oraşul Tecuci.

Veche vatră monahală, Mănăstirea Adam din judeţul Galaţi, a administrat, încă din timpul mitropolitului Veniamin Costachi, un spital de boli neuropsihice care funcţiona în apropiere, mutat apoi la Socola, în Iaşi.

În acest context, la vechea sihăstrie de la Adam, prin programul „Sănătate pentru sate“, s-a dovedit încă odată grija maicilor pentru tămăduirea sufletească şi trupească a tuturor celor ce se află în suferinţă.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook