Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 15 aprilie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, preoţii cercului misionar nr. 4 din Protopopiatul Tecuci, coordonat de pc. pr. Ion Ariton, au derulat un amplu program pastoral-misionar şi social-filantropic.

Activităţile au fost îndreptate cu precădere asupra copiiilor şi bătrânilor cu situaţie materială precară, singuri sau marginalizaţi social, din parohiile Cerţeşti, Cotoroaia şi Cârlomăneşti, parohii afectate de sărăcie, de migraţia tinerilor către alte zone sau în străinătate, fapt ce a dus la îmbătrânirea şi depopularea lor.

Programul a debutat cu săvârşirea slujbei Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite şi a Tainei Sfântului Maslu, în biserica parohiei Cerţeşti, sub protia pc. protoiereu Gheorghe Joghiu, delegat eparhial. O parte dintre copiii prezenţi la slujbă, după cuvenita primenire trupească şi sufletească, s-au împărtăşit  cu Sfintele Taine.

La programul liturgic, pe lângă elevii Şcolii Gimnaziale din Cerţeşti, au participat şi cadre medicale, profesori şi enoriaşi din cele trei parohii.

La sfârşitul slujbei toţi cei prezenţi au primit din partea parohiei încălţăminte şi îmbrăcăminte, fructe, dulciuri, iconiţe, broşuri şi cărţi de spiritualitate creştină apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Slujirea liturgică din biserică a fost prelungită în slujirea semenului aflat în suferinţă, prin programul „Sănătate pentru sate“, derulat în întreaga Patriarhie Română.

Cu acest prilej, o caravană medicală formată din 3 medici şi 3 asistente medicale, membri ai  filialei Galaţi a Asociației Medicilor Creştini Ortodocşi din România, în spaţii special amenajate, au oferit în mod gratuit consultaţii medicale de specialitate (cardiologie, interne şi reumatologie), au măsurat tensiunea arterială, glicemia, au prescris reţete medicale şi au oferit medicamente gratuite tuturor bătrânilor şi copiilor săraci din cele trei localităţi ale Eparhiei.

De asemenea, în cabinetul stomatologic din localitate, 22 de copii au primit consultaţii gratuite, produse stomatologice şi indicaţii pentru igiena dentară. 

În paralel, preoţii din parohiile menţionate au vizitat la domiciliile lor un număr de 23 de bătrâni fără posibilităţi materiale, marginalizaţi social sau cu grave probleme de sănătate.

Aceştia au fost binecuvântaţi şi încurajaţi în greutăţile şi suferinţele lor, oferindu-li-se daruri de suflet, alimente şi obiecte de igienă personală.

În activităţile social-filantropice desfăşurate la parohiile Cerţeşti, Cotoroaia şi Cârlomăneşti din nordul judeţului Galaţi, de care au beneficiat 147 de persoane, s-au implicat 32 de voluntari, iar valoarea totală a ajutoarelor materiale oferite s-a ridicat la suma de 6.700 lei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook