Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Continuând tradiţia ultimilor ani, în Duminica a V-a din Postul Mare, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost desfăşurate numeroase programe social-filantropice şi educaţionale îndreptate atât către credincioşii aflaţi în parohiile sărace din localităţile izolate ale eparhiei, cât şi către tinerii elevi cu rezultate excepţionale la concursuri şi olimpiade.

În acest context, la Clinica Medicală MedLife din Galaţi, un număr de 20 vârstnici cu situaţie materială precară din localităţile Cotoroaia şi Cerţeşti au beneficiat de un set complet de analize medicale de laborator, electrocardiograme, ecografii abdominale, precum şi alte consultaţii de specialitate.

Investigaţiile medicale au fost realizate de 4 medici specialişti din cadrul clinicii, care au pus la dispoziţia pacienţilor aparatura medicală modernă de care dispune clinica.

Programul socio-medical de la Galaţi este parte a campaniei „Sănătate pentru sate“ şi a fost realizat de către Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Protoieria Tecuci în cooperare cu filiala Galaţi a Asociaţiei Medicilor Creştini-Ortodocşi din România.

După consultaţiile medicale, vârstnicii gălăţeni, însoţiţi de preotul din parohie şi cadrele medicale implicate în proiect au participat la slujba Sfintei Liturghii săvârşită în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Aici, după cuvântul de învăţătură, ierarhul locului a binecuvântat şi premiat pe cei doisprezece olimpici la disciplina Religie, 6 din judeţul Galaţi şi 6 din judeţul Brăila, care vor reprezenta Arhiepiscopia Dunării de Jos la etapa naţională a Olimpiadei de Religie ce se va desfăşura la Timişoara în perioada 18-22 aprilie a.c.

Tinerii olimpici au primit din partea Chiriarhului diploma „Tinereţe şi Credinţă“,  premii în bani şi cărţi teologice apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Tot astăzi, Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat alte 7 caravane medicale. În cadrul acestora, 7 medici, 2 asistenţi medicali, 15 studenţi din anii terminali ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi 65 de voluntari (profesori şi studenţi) coordonaţi de  părinţii consilieri au vizitat 7 localităţi sărace din cele 2 judeţe ale Eparhiei, credincioşii acestora beneficiind de consultaţii de specialitate şi medicamente gratuite.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook