Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 18-21 aprilie 2016, la Brăila se desfăşoară etapa naţională a Olimpiadei la Istorie, eveniment la care participă un număr de 210 elevi din întreaga ţară.

Festivitatea de deschidere a avut loc în seara zilei de 18 aprilie a.c. în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Ana Aslan“ din municipiu, în prezenţa Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila şi a comisiei de examinare, a directorului Muzeului Brăilei „Carol I“ din municipiu, prof. univ. dr. Ionel Cândea, a reprezentanţilor instituţiilor administrative locale şi judeţene, a elevilor olimpici şi profesorilor însoţitori.

După rostirea alocuţiunilor, mai multe grupuri de tineri au prezentat publicului un moment cultural-artistic compus din cântece şi dansuri specifice minorităţilor etnice din zona Dunării de Jos.

În data de 19 aprilie 2016, între orele 10.00-13.00, la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu“ din Brăila  va avea loc proba scrisă.

Ziua de 20 aprilie este rezervată unei excursii tematice la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

De asemenea, tinerii olimpici şi profesorii lor vor vizita Mănăstirea Măxineni, ctitorie a lui Matei Basarab, unul din principalele repere istorice ale judeţului Brăila, precum şi importante obiective istorice din judeţul Tulcea.

În ultima zi a Olimpiadei de Istorie vor fi afişate rezultatele, după care, în Aula Universităţii „Constantin Brâncoveanu“ se va desfăşura festivitatea de premiere.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook