Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Bucuria duhovnicească a cinstirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe a fost prelungită, pentru mulţimea credicioşilor din Tecuci care-l au ca ocrotitor spiritual, şi în Duminica Intrării Domnului în Ierusalim.

Catedrala municipiului Tecuci a fost neîncăpătoare pentru mulţimea credincioșilor de toate vârstele şi din toate categoriile sociale, care au ales să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

De asemenea, la slujbă au participat şi reprezentanţi ai autorităților locale şi județene, precum şi oameni de cultură sau conducători de instituții culturale reprezentative pentru oraşul Tecuci şi judeţul Galați.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite cântăreţii bisericești în simfonie cu alţi copii şi tineri, participanţi la marea sărbătoare, îmbrăcaţi în haine populare, beneficiari ai proiectelor naţionale „Hristos împărtăşit copiilor“, „Alege şcoala!“ sau ale altor proiecte catehetice pentru copii şi tineri desfăşurate în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La finalul slujbei, Înaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian a oferit unui număr de 40 elevi din şcolile şi liceele tecucene cu rezultate deosebite la diferite olimpiade şi concursuri, Diploma eparhială „Tinereţe şi credinţă“, premii substanțiale în bani, CD-uri şi cărţi apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

După ce au săvârșit Sfânta Liturghie în bisericile lor, numeroşi preoți din municipiu, însoţiţi de credincioşii lor au luat parte la pelerinajul de Florii pe arterele principale ale oraşului spre Catedrala ocrotită de Sf. Mare Mucenic Gheorghe şi Sf Iachint de Vicina.

Aici au fost întâmpinaţi de Chiriarhul Dunării de Jos care a oficiat slujba de binecuvântare a stâlpărilor, a stropit cu agheasmă pe toţi credincioşii prezenţi şi a rostit un amplu cuvânt de învăţătură.

La final, ierarhul locului a oferit celor prezenți iconiţe cu Intrarea Domnului în Ierusalim.

***

Municipiul Tecuci, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la propunerea Consiliului Local – Tecuci şi-a ales în urmă cu 21 ani ocrotitorul, eveniment aşteptat cu mare bucurie şi emoţie de către toţi credincioşii oraşului. Sfântul Gheorghe este purtătorul de grijă şi rugător pentru toţi locuitorii oraşului şi a străjuit centrul municipiului de secole, căci biserica veche (catedrala) de aici avea acelaşi hram.

Manifestările prilejuite de sărbătoarea Floriilor și de cinstirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe  s-au încheiat cu agapa bucuriei duhovniceşti.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook