Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Sfânta şi Marea Vineri din Săptămâna Pătimirilor, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi în toate bisericile Eparhiei Dunării de Jos a fost săvârşită slujba Vecerniei celei Mari. În cadrul acesteia, la momentul liturgic rânduit, Sfântul Epitaf a fost scos în mijlocul bisericii, unde va rămâne spre închinare până la sfârşitul slujbei Deniei Prohodului, oficiată în cursul serii.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoţi şi diaconi, a chemat copiii, tinerii şi credincioşii să fie martori ai acestui eveniment, în care Măntuitorul Iisus Hristos se aduce ca un Miel spre junghiere, pentru a aduce neamului omenesc mântuirea.

Sfântul Epitaf este o pânză de in sau de mătase, pe care se afla imprimată, brodată sau zugrăvită Icoana Punerii în mormânt a Mântuitorului Iisus Hristos. Sfântul Epitaf reprezintă în această zi trupul Mântuitorului, trupul mort care este pregătit de ucenici şi de cei apropiaţi ai Lui pentru a fi îngropat.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook