Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Urmare Regulamentului aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la Centrul eparhial din Galaţi, s-a desfăşurat etapa eparhială a Concursului Naţional de Creaţie „Icoana şi Şcoala mărturisirii“. Este un curs care se adresează copiilor şi tinerilor de la grupele catehetice „Hristos împărtăşit copiilor” de la parohii. Concursul vizează în primul rând, ca obiectiv major descoperirea talentului literar sau a altor abilităţi artistice ale copiilor implicaţi în programele catehetice parohiale.

Urmare desfăşurării etapei pe protopopiat, au participat la acest concurs 215 copii şi tineri din 134 de parohii de la Dunărea de Jos. Dintre aceştia, cei mai buni clasaţi pe primele trei locuri, din fiecare protopopiat, participă la etapa finală a concursului.

Din comisia eparhială de evaluare au făcut parte profesori universitari de limbă şi literatură română şi de arte, profesori de religie şi inspectori cu abilităţi în domeniu.

Premianţii, câştigătorii primelor locuri la etapa eparhială vor primi premii, diplome şi mici sume de bani din partea Chiriarhului Dunării de Jos, cu prilejul Pelerinajului de Florii pe care Eparhia îl organizează sâmbăta aceasta.

Premiantul, ocupantul locului I la nivelul Eparhiei va participa la etapa naţională a concursului care va avea loc în cadrul Programului liturgic – misionar şi duhovnicesc - educaţional, prilejuit de hramul Catedralei Patriarhale „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook