Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în preajma marilor sărbători creştine, Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Sectorul social-filantropic al Centrului Eparhial, cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul Eparhiei derulează ample programe filantropice, îndreptate cu precădere spre familiile cu mulţi copii sau spre persoanele defavorizate şi marginalizate social.

În acest context, în perioada 2-7 aprilie a.c., pe baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Dunării de Jos şi magazinul Selgros Cash & Carry din Galaţi, s-a desfăşurat programul „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, în două etape: prima etapă în Duminica a V-a din Postul Sfintelor Paşti, când mai mulţi delegaţi eparhiali au oferit ajutoare umanitare şi filantropice, constând în cărţi de rugăciune, iconiţe, bunuri igienico-sanitare şi dulciuri la 300 de copii din 64 de familii aflate în impas economic şi care trăiesc în localităţi sărace şi cea de-a doua etapă, desfăşurată astăzi, 7 aprilie a.c., când 400 de familii nevoiaşe, aflate în evidenţele sociale parohiale, au primit 1.834 de sacoşe cu produse igienico-sanitare.

 Părinţii protoierei au primit produsele de la magazinul menţionat, după care, pe baza unei programări, le-au împărţit tuturor parohiilor implicate în proiect. În data de 7 aprilie, preoţii au invitat copiii şi familiile acestora la bisericile de parohie pentru a primi darurile de Sfintele Paşti sau, după caz, au mers la persoanele nedeplasabile cercetându-le la domiciliile lor.

În cadrul acestei activităţi s-au implicat mai mulţi voluntari, studenţi ai Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, elevi seminarişti şi credincioşi din cadrul Consiliilor şi Comitetelor parohiale.

Prin programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti“ au fost sprijinite un număr 2.134 de persoane, valoarea totală a ajutoarelor acordate ridicându-se la suma de 120.000 lei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook