Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Urmând rânduielilor canonice şi prevederilor statutare, astăzi, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial de la Galaţi, şapte tineri teologi, împreună cu viitoarele soţii, au primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian în vederea căsătoriei.

Întâlnirea, care s-a dorit a fi şi un act de cinstire şi omagiere a familiei creştine, a avut valenţele unui adevărat simpozion prin dialogul viu dintre Ierarh şi tinerii absolvenţi ai facultăţii de teologie şi viitoarele tinere preotese. În acest context, au fost evaluate atât exemplele de frumoasă vieţuire şi bunele practici din  familiile viitorilor preoţi şi preotese, precum şi potenţialul acestor tineri pentru misiunea educaţional-catehetică şi pentru sprijinirea activităţilor social-filantropice ale Bisericii. Au fost, totodată,  formulate propuneri realiste din partea absolvenţilor, în prezenţa părinţilor şi a viitorilor naşi, pentru proiecte locale de intensificare a comunicării dintre tânăra generaţie şi Biserică, în contextul societăţii de astăzi.

La final, a fost trasă concluzia că Biserica, prin familiile tinerilor teologi, poate contribui decisiv la consolidarea şi ajutorarea familiei creştine de astăzi, atât de încercată şi bulversată de noile curente şi ideologii străine de valorile tradiţionale.

Binecuvântarea de căsătorie dată tinerilor de către Ierarhul locului este o condiţie necesară pentru primirea Tainei Hirotoniei întru diacon sau preot.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook