Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua Marelui Praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi, preotul capelan Ovidiu Gafton a săvârşit slujba Vecerniei speciale pentru deţinuţii adunaţi în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“, la finalul căreia s-a adăugat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Cu acest prilej, Chiriarhul a adresat un cald cuvânt părintesc persoanelor private de libertate prezente la acest moment de suflet desfăşurat în capela penitenciarului, încurajându-i şi îndemnându-i să-şi păstreze şi să trăiască cu bucurie credinţa în Hristos Cel Înviat din morţi și fiecare în parte să fie lumină pentru cei din jur.

În continuare, o parte din persoanele private de libertate, au susţinut un program de cântece pascale şi poezie creştină intitulat sugestiv „Învierea noastră cu Hristos“.

După tradiţie, ierarhul  a împărţit daruri pascale celor prezenţi, a ciocnit cu ei ouă roşii şi i-a întărit duhovnicește în această mare zi a creștinătății.

Programul a continuat cu vizitarea creştinilor şi creştinelor aflaţi în celulele penitenciarului pe care i-a binecuvântat cu mesajul „Hristos a înviat!“ şi cu care a ciocnit ouă roşii.

Această vizită face parte din programul tradiţional al chiriarhului locului din prima zi a Marelui Praznic al Învierii Domnului.

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook