Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 20 martie – 18 aprilie 2019 s-a desfăşurat un program de dezvoltare personală pentru liceenii din judeţele Brăila şi Galaţi, care a avut ca scop creşterea capacităţii de comunicare de la tânăr la tânăr, dar şi între tineri şi maturi, în vederea unei implicări reale a acestora în acţiuni de voluntariat şi diminuarea conflictului dintre generaţii.

Astfel, cu binecuvântarea Înalpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au fost organizate întâlniri cu tinerii, fie în spaţiile proprii ale liceelor, fie la sediul protoieriei Galaţi.

O temă care a stârnit interesul multor liceeni în privinţa comunicării eficiente a fost relaţia de prietenie la vârsta adolescenţei care-i oferă tânărului experienţe profunde, atât prin sentimentul iubirii, cât şi prin emoţiile negative produse de întreruperea prieteniei.

În cadrul întâlnirilor ce au avut loc la mai mute instituţii de învăţământ din municipiul Brăila, între care: Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu-Murgoci“, Colegiu Naţional „Ana Aslan“, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga“ şi Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius“, dezbaterile au avut ca temă „Experienţa iubirii în adolescenţă“.

Pentru tinerii gălăţeni de la „Colegiul Naţional Mihail Kogălniceanu“, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“, Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei“, Liceul Pedagogic „Costache Negri“, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza“, Liceul cu program sportiv, Liceul C.F.R.,  aceeaşi temă a fost susţinută în sala de conferinţe a Protoieriei Galaţi.

Pentru elevii de la liceele „Edmond Nicolau“ din Brăila şi Liceul cu program sportiv din Galaţi au fost susţinute ateliere de comunicare pe tema  „Adolescenţa şi comunicarea eficientă“.

De asemenea, în data de 18 aprilie a.c., Biroul de catehizare şi activităţi cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, va mai organiza o întâlnire cu tinerii de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş“ din Tecuci.

Temele au fost bine primite, feed-back-ul a fost unul pozitiv, toţi cei prezenţi exprimându-şi dorinţa de a mai participa la astfel de întâlniri şi dezbateri în viitor.

 Pr. Simeon Sică Bănică, inspector eparhial pentru cateheza parohială

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook