Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Centrul socio-cultural al parohiei „Sf. Parascheva“ din municipiul și protopopiatul Brăila, a desfășurat marți, 30 aprilie, în a treia zi de prăznuire a Sfintei Învieri a Domnului nostru Iisus Hristos, programul social-filantropic „Împreună de Sfintele Paști“, program desfășurat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian.

Astfel, sub coordonarea preotului paroh Stan Ștefan, a fost pregătită o masă pascală pentru 75 de persoane asistate în cadrul Adăpostului de Noapte, cu sediul în Calea Galați, nr. 346, corp C din cartierul brăilean Vidin.

Pe lângă masa tradițională-pascală pregătită la Așezământul Social-Filantropic „Sf. Pantelimon“ - Lacu Sărat, au mai fost oferite Adăpostului de Noapte, seturi de vase și tacâmuri pentru 75 de persoane, 75 de săpunuri de față și 20 kg. detergent pentru mașinile de spălat care asigură igiena asistaților.

În realizarea activității au fost implicați membrii Consiliului și Comitetului parohial.

Atmosfera creată a împletit bucuria și mulțumirea asistaților cu emoția și solidaritatea organizatorilor care au lăcrimat servind la mese pe cei vitregiți de viață, dar în care se întrupează tainic Domnul Hristos Cel Înviat.

Ne-am propus ca pe viitor să revenim și cu alte proiecte filantropice în sprijinul celor ce nu au unde să-și plece capul, dar și în sprijinul Așezământului de Noapte, care oferă o soluție de supraviețuire unui număr de aproximativ 100 de persoane marginalizate socio-profesional.

Pr. Simeon Sică Bănică

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook