Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 2 aprilie a.c., o echipă de voluntari din cadrul Parohiei „Sfântul Dumitru“ – Brăilița din municipiul Brăila, alături de preotul paroh, au vizitat 3 familii cu mulți copii, care au o situație materială precară și locuiesc într-o zonă aflată la periferia orașului Brăila, lipsită de apă curentă și alte utilități de primă necesitate.

Cu acest prilej, le-au fost oferite diverse produse alimentare și dulciuri, precum și două plite de tip aragaz cu butelii, necesare pentru prepararea hranei. Cele 22 de persoane care alcătuiesc familiile respective s-au bucurat să primească acest ajutor binevenit.

În aceeași zi, preoții de la Parohia „Sfinții Arhangheli“ din Brăila, însoțiți de voluntari, au venit în sprijinul a 10 familii nevoiașe ale căror copii beneficiază zilnic de masa de prânz la Cantina socială „Sfântul Vasile cel Mare” din cadrul parohiei. Acestor familii, dar și unui număr de 6 persoane în vârstă și singure,  care se deplasează greu și nu au posibilități materiale, le-au fost oferite pachete cu produse alimentare de bază.

De asemenea, Parohia mixtă româno-elenă „Buna Vestire“ - Brăila a venit în sprijinul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie din municipiu, prin oferirea unui frigider care este necesar atât cadrelor medicale, cât și persoanelor internate la secția Lehuze – Prematuri a spitalului.

Un număr de 78 de persoane au fost sprijite prin aceste activităţi, iar valoarea totală a donațiilor este de 3.361 lei.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook