Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Între activităţile pastorale, misionare ale Parohiei „Sfânta Ana“ din Galați, se regăseşte în mod constant preocuparea pentru cei lipsiți de cele necesare traiului, pentru cei bolnavi ori nedeplasabili, având în vedere mereu îndemnul Mântuitorului: ”...flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit“ (Matei 25,35).

Perioada Postului Mare implică însă, în acest an, pentru parohia noastra o mai atentă și intensă preocupare pentru aproapele nostru, deoarece situația stării de urgență națională cauzată de pandemia provocată de virusul Covid-19 a dus la amplificarea dificultăților unor categorii sociale deja greu încercate. Slujirea misionară concretizată prin numeroase vizite pastorale făcute de slujitorii parohiei noastre, preoții Ion Jalba, Daniel Zlate și Ionel Rusu a dus la identificarea celor aflați în nevoi ce au fost adesea mângâiați și încurajați nu numai prin cuvânt inspirat, ori prin întărirea cu Sfintele Taine ci și prin mai multe acțiuni filantropice menite să plinească măcar parțial lipsurile materiale ale acestora.

Una din aceste acțiuni s-a desfășurat cu respectarea reglementărilor specifice de deplasare și igienă în vigoare, în data de 4 aprilie 2020, cu sprijinul a 9 voluntari, enoriași ai parohiei, ce au încercat să ușureze crucea grea a bolilor, a vârstei înaintate, a văduviei, a singurătății și a altor neputințe îndurate de persoane marginalizate social, mergând în echipe de câte 3 la domiciliul acestora, pentru a le oferi un sprijin material ce a constat în pachete cu alimente, dar și în produse igienico-sanitare atât de necesare în aceste momente dificile. Valorea celor 36 de pachete dăruite la tot atâtea familii s-a ridicat la suma de 1500 lei. Le-au mai fost oferite și tipizate de declarații impuse de condiționările legale actuale, însă raze de lumină au răsarit pe chipul multora atunci când le-au fost oferite și pachețele cu anafură. Mulțumirea unora s-a împletit cu mici mărturisiri, unii vorbindu-ne de dorul de biserică pe care au încercat să și-l ostoiască cu slujbele transmise de posturile de radio și televiziune „Trinitas“, alții însă s-au arătat afectați de situația pandemiei ce a cuprins întreaga țară.

Sentimentul lor de teamă și-l vor depăși cu siguranță prin rugăciuni și nădejde în Dumnezeu, după cum ne-a spus cu multă încredere o doamnă.

De asemenea în acest mic periplu prin parohia noastră, ne-au fost semnalate de către binevoitori și alte cazuri ce necesită atenția noastră ce va fi concretizată într-o viitoare similară acțiune social-filantropică a parohiei „Sfânta Ana“.

Amintind tuturor că „dar din dar se face rai“ după cum spune un vechi proverb românesc ce definește mentalitatea de veacuri a poporului nostru, facem un îndemn de suflet către toți creștinii la coeziune și împreună lucrare în Via Domnului în aceste clipe de încercare, căci unul altuia suntem mădulare, după cum spune Sfântul Apostol Pavel (Efeseni 4,25).

Voluntar

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook