Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi,slujba Deniei Prohodului Domnului a fost oficiată de către chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian,împreună cu soborul de preoţi şi diaconi ai acestui sfânt locaș, care, împărțiți în mai multe cete, au cântat Prohodul Domnului.

La sfârşitul Doxologiei, într-o atmosferă de profundă evlavie și rugăciune a avut loc tradiţionala procesiune în jurul Catedralei Arhiepiscopale, ce simbolizează ducerea spre mormânt a Mântuitorului. Au fost patru opriri şi la fiecare oprire a fost rostită cuvenita ectenie.

După procesiune, iararhul și slujitorii au reintrat cu Sfântul Epitaf în catedrală, pentru continuarea slujbei Deniei Prohodului.

Deniile din Săptămâna Mare rememorează Sfintele şi mântuitoarele Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos. Prin cântare şi rugăciune, prin citirea pericopelor Evanghelice, prin meditaţie şi post, ne curăţim de păcate pentru a trăi cu bucurie Învierea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook