Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Sâmbăta Mare au fostoferite coşuri cu produse tradiţionale de Paști cadrelor medicale aflate în aceste zile de sărbătoare în spitalele din municipiile Galaţi, Brăila, Tecuci şi Târgu Bujor, persoanelor din centrele de carantină din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, precum și poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor care sunt la datorie în noaptea de Înviere.

Pe lângă produsele tradiţionale de Paşti, respectiv cozonac, ouă roşii și pască, Arhiepiscopul Dunării de Jos a mai oferit Pastorala la Învierea Domnului, precum şi câte o icoană pictată de studenţii Secţiei Teologie-Artă Sacră din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi și de elevii de la Secția Patrimoniu-Cultural din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Andrei“ - Galați pentru spitalele, penitenciarele şi centrele de carantină din Galaţi, Brăila şi Tecuci.

La aceste daruri s-au dăugat şi 2500 de măști de protecție, confecţionate de maicile de la mănăstirile din cadrul eparhiei.

Evenimentul a debutat, la orele amiezii, în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial, chiriarhul Dunării de Jos asfințit icoanele şi le-a înmânat  fiecărui preot de caritate de la unităţile medical, penitenciare şi instituţiile angrenate în asigurarea ordinii publice.

În continuare, în parcul Centrului eparhial, chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat darurile pascale pregătite special de mănăstirile de maici și slujitorii sfintelor altare pentru această zi. Acestea au fost preluate de preoţii şi voluntariidesemnaţi, fiind oferite celor care în aceste zile de sărbătoare veghează şi se ostenesc pentru sănătatea și siguranța noastră, precum şi semenilor noştri aflaţi în carantină. 

Peste 3.000 de persoane au primit aceste daruri la Praznicul Învierii Domnului din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, bucurându-se de dragostea şi dărnicia ierahului şi a slujitorilor în aceste zile de mare sărbătoare pentru întreaga creștinătate.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook