Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica Sfintei Cruci, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galaţi, în prezenţa a numeroşi credincioşi gălăţeni.

După rânduiala specială de scoatere a sfintei cruci spre închinare, chiriarhul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghiea Sfântului Vasile cel Mare în cadrul căreia tânărul Gabriel Buzoianu a fost hirotonit întru diacon.

Cu respectarea normelor sanitare în vigoare, toţi credincioşii prezenţi la slujbă s-au putut ruga şi închina cu credinţă şi multă evlavie cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci.

La momentul cuvenit, mai mulţi copii şi credincioşi pregătiţi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învăţătură Părintele Arhiepiscop a vorbit despre importanţa Sfintei Cruci în viaţa creştinilor ca prezenţă sfinţitoare şi biruitoare a tuturor încercărilor.

Ierarhul Dunării de Jos a arătat că Sfânta Cruce reprezintă atât pătimirea şi moartea Domnului nostru Iisus Hristos, cât şi Slăvita Sa Înviere.

În această zi de sărbătoare, credincioşii au fost îndemnaţi ca prin rugăciune şi efort duhovnicesc personal, toţi cei aflaţi în suferinţă să-şi poarte crucea cu mulţumire, iar cei ce au posibilităţi materiale mai mari să ofere sprijinul lor celor ce sunt în nevoi şi în suferinţe.

Şi în acest an, la Duminica Sfintei Cruci, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin preoţii slujitori, membrii organismelor parohiale şi tineri voluntari, a organizat activităţi social-filantropice în cadrul unor aşezăminte sociale, spitale, aziluri de bătrani şi cămine de copii, ca prelungire a puterii izvorâte din razele Sfintei Cruci de la Sfintele Altare către altarele vii, care sunt fraţii şi surorile aflaţi în boală, în suferinţăşi în lipsuri.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook