Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Aşezământul social din cadrul Parohiei „Sfânta Filofteia“ din municipiul Brăila a oferit astăzi, 14 aprilie 2021, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii, un cărucior electric pentru invalizi, precum şi aparatură medicală pentru Secţia de Covid-19 din cadrul Spitalului Judeţena de Urgenţă din Brăila.

Activitatea filantropică face parte din programul eparhial „Ne înnoim de Sfintele Paşti“ desfăşurat în această perioadă în parohiile din cadrul Eparhiei Dunării de Jos.

Prin implicare preoţilor şi a voluntarilor de la Parohia „Sfânta Filofteia“ din Brăila, astfel de activităţi îndreptate către semenii nevoiaşi se desfăşoară zilnic în cadrul Aşezământului social existent în cadrul acestei parohii.

Pe lângă cei 30 de copii care primesc masă zilnic, dar şi servicii medicale prin intermediul unui cabinet de medicină dentară, consiliere psihologică și educație prin programul de tip „after school“, parohia mai sprijină bilunar cu diferite ajutoare şi tineri orfani şi persoane vârstnice aflate în evidenţele parohiale. 

Activităţile sunt susţinute îndeosebi din fondurile parohiei, precum şi din donaţiile credincioşilor.

Astăzi, după ce mai multe articole vestimentare şi încălţăminte au fost pregătite la sediul centrului social, acestea au fost oferite unui număr de 10 copii care provin din familii nevoiaşe cu mulţi membrii, aflate în imposibilitatea de a-şi achiziţiona cele necesare unui trai normal.

De asemenea, o persoană cu dizabilităţi locomotorii, asistat în cadrul cantinei parohiale, pentru a se putea deplasa mai uşor a primit în dar un cărucior electric.

În continuare, preoţii de la această parohie s-au deplasat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila pentru a oferi 5 suporturi ortopedice pentru perne, 8 barbotoare pentru oxigen, 30 de termometre şi 20 de perne pentru dotarea unor saloane în care sunt internate persoane infectate cu noul coronavirus.

Valoarea darurilor oferite numai astăzi de parohia brăileană a fost de 7.000 lei.

Această acţiune vine în completarea ajutoarelor oferite săptămâna trecută, când aceeaşi parohie a  a dăruit Spitalului Judeţena de Urgenţă din Brăila pulsoximetre, tensiometre, termometre şi alte echipamente medicale în valoare de 5300 lei.

De la începutul perioadei de epidemie din ţara noastră şi până în prezent, Centrul social „Sfânta Filofteia“ din Brăila a oferit constant ajutoare persoanelor nevoiaşe aflate în evidenţele parohiale constând în hrană caldă, alimente neperisabile, produse de igienă, măşti de protecţie, precum şi aparatuă medicală mai multor spitale din Brăila.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook