Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 5-a din Postul Sfintelor Paști, numită și duminica Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala „Sfântul Apostol Andrei“ din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi gălăţeni, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentele cuvenite, cucernicul diacon George Aurelian Costea a primit darul preoţiei pe seama bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon“ din localitatea Pechea, Protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi, iar tânărul Radian Cosmin Spânu a fost hirotonit întru diacon.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a vorbit despre viaţa Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, evidenţiind puterea pocăinței care face din omul păcătos un înger virtuos chiar aici pe pământ.

De asemenea, ierarhul a tâlcuit pericopa evanghelică din această duminică de la Sfântul Apostol Marcu, capitolul 10, versetele de la 32 la 45, în care Mântuitorul prevestește moarte și învierea Sa și îi inițiază pe apostoli în ceea ce avea să urmeze,luminând firea omenească spre cunoașterea tainelor lui Dumnezeu.

În partea finală a omiliei, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre lucrarea jertfelnică a cadrelor medicale care se trudesc zi şi noapte pentru sănătatea semenilor greu încercaţi în această perioadă dificilă prin care trecem, arătând totodată că asemenea medicilor pentru trup sunt de veghe şi prezenţi la suferinţele şi greutăţile oamenilor şi medicii pentru suflet, preoţii, până în cele mai îndepărtate cătune.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la slujbă.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook