Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În această perioadă, în Arhiepiscopia Dunării de Jos sunt programate o serie de conferinţe pastoral-misionare cu preoţii din municipiile Galaţi, Brăila şi Tecuci în vederea prezentării şi discutării aspectelor administrative cu privire la organizarea şi desfăşurarea evenimentelor religioase prilejuite de Săptămâna Sfintelor Pătimiri, praznicul Învierii Domnului, sărbătoarea Izvorului Tămăduirii şi Paştele Blajinilor.

Prima întrunire de acest fel a avut loc ieri la Galaţi şi a reunit sub preşedinţia Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, preoţii din parohiile şi capelele municipiului Galaţi.

Astăzi, 20 aprilie 2021, la Aşezământul social-filantropic „Sf. M. Mc. Pantelimon“ – Lacu Sărat, s-a desfăşurat o nouă întrunire la care au participat preoţii din parohiile şi capelele municipiului Brăila.

Şedinţa a fost prezidată de chiriarhul Dunării de Jos, care, în deschidere a rostite rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile arătate de Dumnezeu în această perioadă dificilă şi cereri pentru tot ajutorul necesar în lucrarea misionară şi jertfelnică a medicilor şi a preoţilor.

După rostirea rugăciunii şi cuvântul de deschidere, ierarhul a prezentate celor prezenţi cele mai recente hotărâri ale Sfântului Sinod şi comunicările de ultimă oră ale Cancelariei Sfântului Sinod.

În continuare, au fost discutate aspecte legate de pregătirea şi buna organizare în timp de pandemie a evenimentelor religioase prilejuite de Săptămâna Sfintelor Pătimiri, praznicul Învierii Domnului, sărbătoarea Izvorului Tămăduirii şi Paştele Blajinilor.

O atenţie deosebită a fost acordată programelor organizate în acest an de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii la Brăila, întrucât biserica româno-elenă „Buna Vestire“ din acest municipiu devine, în Săptămâna Luminată, loc de rugăciune şi pelerinaj pentru foarte mulţi credincioşi atât din eparhie, cât şi din întreaga ţară, care vin cu credinţă pentru a primi din apa sfinţită izvorâtă din izvorul aflat sub Sfântul Altar.

Ultima parte a conferinței a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească de până acum.

La final, au fost adresate mulţumiri preoţilor pentru sprijinirea bunei desfăşurări a activităţilor şi programelor bisericeşti din perioada pascală.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook