Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi,slujba Deniei Prohodului Domnului a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi ai acestui sfânt locaș.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi gălăţeni care au dorit să participe în această zi de doliu pentru creştinătate la slujba de punere în mormânt a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Soborul slujitor, împreună cu numeroşi credincioşi şi tineri din cadrul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, filiala Galaţi, îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc, purtând în mâini făclii aprinse, au cântat Prohodul Domnului.

La sfârşitul Doxologiei, a avut loc tradiţionala procesiune în jurul Catedralei Arhiepiscopale, ce simbolizează ducerea spre mormânt a Mântuitorului. La cele patru opriri, chiriarhul Dunării de Jos şi preoţii din sobor au rostit cuvenitele ectenii.

În timp ce Sfântul Epitaf era purtat împrejurul sfântului locaş, credincioşi prezenţi ţineau în mâini lumânări aprinse, într-o atmosferă de profundă evlavie şi rugăciune.

După procesiune, la momentul reintrării în catedrală,toţi cei prezenţi la slujbă au trecut pe sub Sfântul Epitaf, pentru a participa în continuare la slujba Deniei Prohodului.

Deniile din Săptămâna Mare rememorează Sfintele şi mântuitoarele Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos. Prin cântare şi rugăciune, prin citirea pericopelor Evanghelice, prin meditaţie şi post, ne curăţim de păcate pentru a trăi cu bucurie Învierea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook