Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 4 aprilie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, preoţii şi credincioşii din cadrul Protopopiatului Brăila au desfăşurat o nouă acţiune de ajutorare a cetăţenilor ucraineni greu încercaţi de războiul din ţara lor.

La iniţiativa ierarhului Dunării de Jos, peste2,5 tone cu produse igienico-sanitare şi alimente de primă necesitate au fost colectate de preoţii şi credincioşii brăileni pentru a fi trimise către Episcopia Tulcii.

Valoarea produselor oferite prin această acţiune umanitară este de  12.000 lei.

Ajutoarele au fost oferite Episcopiei Tulcii pentru a fi dăruite cetăţenilor ucraineni care ajung în ţara noastră prin vama de la Isaccea, judeţul Tulcea, precum şi pentru a fi transportate peste graniţă la cei care au rămas în ţara lor, unii dinte aceştia instituţionalizaţi în unităţi medicale, aziluri de bătrâni şi orfelinate din zona Ismail, Ucraina.

După ce darurile au fost pregătite special la sediul Protoieriei Brăila, acestea au fost duse peste Dunăre în Parohia „Sf. Gheorghe“ – Isaccea 1, judeţul Tulcea.

Produsele au fost preluate de preotul paroh şi voluntarii de la Parohia Isaccea 1, pentru ca în zilele următoare acestea să fie transportate la cetăţenii ucraineni aflaţi în unităţile medicale şi în alte instituţii de ocrotire socială din Ucraina.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, acţiunile de ajutorare a ucrainenilor continuă în perioada următoare prin mobilizarea preoţilorşia credincioşilor inimoşi din această eparhie.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook