Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 10 aprilie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Galaţi, a desfăşurat o acţiune de ajutorare a 30 de familii cu posibilităţi materiale reduse din localitatea Brăneşti, judeţul Galaţi.

Pe parcursul unei campanii umanitare, iniţiată de membrii ASCOR Galaţi la care au răspuns mulţi studenţi gălăţeni şi brăileni, dar şi alte persoane darnice şi dornice să ajute semenii nevoiaşi din Eparhia Dunării de Jos, s-a reuşit strângerea de alimente neperisabile de baza (faină, mălai, paste, orez, fasole, zahar), legume, fructe, conserve, produse pentru curăţenie, materiale de igienă personală, detergenţi, jucării şi dulciuri în valoare de 5000 lei.

După ce toate produsele au fost pregătite la Capela cu hramul „Sfinţii Trei Ierarhi“ din campusul universitar „Alexandru Ioan Cuza“ din Galaţi, studenţii ASCOR le-au transportat astăzi în nordul judeţului Galaţila parohia Brăneşti, comuna Vlădeşti.

Ajunşi la biserica din localitatea Brăneşti, ascorenii gălăţeni au participat la Sfânta Liturghie oferind răspunsurile la strană şi susţinând la chinonic un scurt program de pricesne şi cântece specifice acestei perioade liturgice.

În continuarea programului misionar, tinerii voluntari s-au deplasat la casele mai multor familii sărace din sat pentru a le oferi darurile pregătite special celor 60 de adulţi şi 40 de copii din aceste familii care îşi duc viaţa aici.

Bucuria beneficiarilor a fost mare când au văzut şi au simţit dragostea şi bunătatea tinerilor creştini ortodocşi în aceste zile de pregătire pentru Sfintele Paşti, mulţumind dăruitorilor pentru că sunt alături de ei în grelele încercări prin care trec.

Cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos, în această perioadă premergătoare Sfintei Sărbători a Învierii Domnului astfel de activităţi de ajutorare a copiilor, a familiilor cu posibilităţi materiale reduse şi a persoanelor vârstnice se desfăşoară zilnic în parohiile eparhiei cu implicarea preoţilor, a voluntari, a asociaţiilor care funcţionează în Biserica Ortodoxă Română şi a altor credincioşi darnici şi harnici.

Pr. Rareş Bucur

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook