Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După ce ieri, în protopopiatul Tecuci a debutat programul eparhial „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, astăzi, 14 aprilie, programul a continuat şi în Pototopopiatul Galaţi.

În cadrul acestui program eparhial, peste 3000 de copii beneficiază de sprijin spiritual şi material în această perioadă pre pascală din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, valoarea darurilor oferite fiind de peste 300.000 lei.

La orele prânzului, preoţi şi voluntari din Protopopiatul Galaţi s-au aflat în localităţile Tuluceşti şi Braniştea din judeţul Galaţi pentru a duce bucurie şi ajutor multor copii sărmani prin darurile pregătite special pentru ei.

Activitatea filantropică a constat în oferirea de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi alte daruri pascale la 50 de copii nevoiaşi aflaţi în evidenţele parohiale ale unităţilor bisericeşti din cercurile misionare 5 şi 6 din cadrul protopopiatului Galaţi.

Prima oprire a fost în comuna Tuluceşti, unde bucuria preoţilor şi a voluntarilor a fost mare la întâlnirea acestor frumoși copii veniți de la școală pentru a primi darurile aduse cu drag la biserica din localitatea lor.

După ce darurile au fost pregătite de preoţii şi voluntarii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestei activităţi, acestea au fost oferite copiilor în biserica Parohiei Tuluceşti I. 

Acţiunea umanitară a continuat la biserica din comuna Braniştea, judeţul Galaţi, unde alţi copii au venit plini de entuziasm să-şi primească darurile.

Preoţii din aceste comunităţi parohiale permanent se preocupă de ajutorarea acestor vlăstare tinere, oferindu-le sprijin şi îndrumare pentru a putea fi în rândul celorlaţi copii.

Toţi beneficiarii acestei campanii umanitare au primit cu mare bucurie darurile, mulţumind în primul rând Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, iniţiatorul şi susţinătorul acestui tradiţional program eparhial, precum şi celorlaţi clerici şi voluntari parohiali implicaţi în astfel de acţiuni de binefacere.

În protopopiatul Galaţi, 315 copii care provin din 82 de familii cu posibilităţi materiale reduse şi cu un număr mare de membri sunt incluşi în acest program filantropic prilejuit de marele praznic al Învierii Domnului.

În zilele următoare, programul „Ne înnoim de Sfintele Paşti“ continuă în Arhiepiscopia Dunării de Jos în alte localităţi din judeţele Galaţi şi Brăila.

Pr. Rareş Bucur

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook