Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 3 aprilie 2023, se împlinesc 173 de ani de la momentul când Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei (1849-1853), a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei.

Cu acest prilej, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila a organizat încă de săptămâna trecută o serie de activităţi menite să marcheze această sărbătoare, care au culminat astăzi la sediul inspectoratului cu un ceremonial religios şi militar.

În cadrul manifestărilor desfăşurate zilele trecute şi intitulate „Ziua porţilor deschise“, publicului brăilean a avut posibilitatea de a cunoaşte cum se desfăşoară o zi din viaţa unui jandarm, în incinta inspectoratului fiind organizate prezentări cu tehnica de intervenţie, exerciţii demonstrative de autoapărare şi intervenţie profesională executate de grupa antitero şi implicarea câinilor de seviciu, standuri cu promovarea ofertei educaţionale şi activităţi de prevenire a faptelor antisociale.

În deschiderea evenimentului de astăzi mai mulţi ofiţeri şi subofiţeri care s-au remarcat în activitatea profesională prin rezultate deosebite au fost ridicaţi în grad înainte de împlinirea stagiului minim.

După mesajul transmis de Inspectorul General al Jandarmeriei Române şi alocuţiunile specifice momentului festiv, a urmat slujba de Tedeum oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. 

În cuvântul adresat celor prezenţi, ierarhul locului a vorbit despre devotamentul cu care aceşti militari îşi slujesc ţara şi aproapele, evindeţiind conlucrarea fructuoasă dintre cele două instituţii de la marile sărbători bisericeşti.

Ca semn al aprecierii şi recunoştinţei pentru buna colaborare şi întreaga activitate desfăşurată, Înaltpreasfinţia Sa a oferit reprezentantului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila mai multe volume apărute în ultima perioada la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La eveniment au participat oficialităţi locale, cadre militare şi preoţi.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook