Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În contextul „Anului comemorativ al imnografilor şi cântăreţilor bisericeşti“ în Patriarhia Română, astăzi, 6 aprilie 2023, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a aflat în mijlocul elevilor din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Andrei“ din Galaţi pentru a le-a oferi acte de voluntariat şi a-i îndemna să se implice în susţinerea activităţii liturgice şi de cântare la strană din parohiile fără cântăreţi bisericeşti din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos.

Evenimentul a fost o continuare fiească şi o încununare a efortului, implicării şi preocupării tinerilor seminarişti gălăţeni de la clasele liceale pentru susţinerea cântării bisericeşti.

În Capela „Sf. Ap. Andrei“ din incinta unităţii şcolare, Părintele Arhiepiscop s-a rugat împreună cu elevii, preoţii profesori şi celelalte cadre didactice şi a ţinut un cuvânt duhovnicesc despre formarea şi educarea acestor tineri, care ne aduc bucurie şi lumină prin activitatea şi curăţia lor sufletească.

Aşa cum a spus ierarhul locului, „elevii prezenţi au făcut astăzi proba cunoaşterii tipiconale şi proba apostolatului, a voluntariatului şi a misiunii creştine din lavra Sfântului Apostol Andrei către comunităţile unde sunt aşteptaţi de preoţi, de tinerii din parohii şi, cu siguranţă, de bunicii lor“. 

La final, Înaltpreasfinţia Sa le-a mulţumit elevilor seminarişti pentru disponibilitate şi receptivitate şi le-a oferit actele administrative prin care aceştia, în Săptămâna Sfintelor Pătimiri şi Săptămâna Luminată, precum şi în perioada vacanţelor şi a sfârşitului de săptămână, se pot implica activ în susţinerea şi promovarea cântării bisericeşti autentice în toate parohiile, filiile şi mănăstirile din cuprinsul eparhiei.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook