Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cea de-a doua zi a Sfintelor Paşti, ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfnţitul Părinte Casian, s-a aflat în mijlocul slujitorilor şi credincioşilor brăileni.

Chiriarhul Dunării de Jos a oficiat slujba Sfintei Liturghii în Catedrala „Naşterea Domnului“ din municipiul Brăila.

La slujbă, împreună cu soborul slujitor, au fost prezenţi copii şi tineri, profesori şi oameni de cultură, dar şi  credincioşi de toate vârstele şi din toate categoriile sociale, mulți dintre aceștia fiind împărtășiți la momentul cuvenit cu Sfintele Taine.

Prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian în mijlocul brăilenilor astăzi este prilejuită şi de împlinirea a 33 de ani de la punerea pietrei de temelie a celui mai reprezentativ locaş de cult din Brăila.

La momentul chinonicului, corul mixt „Trison“ din municipiu şi elevii din grupul catehetic al parohiei au susţinut un concert de cântece pascale.

Cuvântul de învățătură rostit astăzi de Părintele Arhiepiscop Casian, rugăciunile şi cântările pascale din această biserică brăileană, au adus bucurie în inimile slujitorilor Sfintelor Altare și credincioșilor prezenţi în număr mare la slujba arhierească.

„Luminoasa sărbătoare a Învierii Domnului, în continuarea primei zile, ne aduce aminte de apele baptismale, de botezul care la început a fost un dar de la Domnul în cadrul sărbătorii Învierii şi a rămas şi acum botezul, confirmare personală a Luminii harului Preasfintei Treimi în Hristos şi în Biserică, la 33 de ani de la aşezarea temeliei harice a acestei minunate biserici care verticalizează toate jertfele, vredniciile, cultura şi deschiderea extraordinară a oraşului Brăila la gurile Dunării, pe plan local, naţional şi internaţional.

Totuşi, rămânem la Lumina Învierii care ajunge zi de zi la două sute de persoane, prin bucuria de a se hrăni şi cu rugăciune, dar şi cu hrana cantinei, grădiniţa, Centrul social şi tot atâtea raze ale Învierii Domnului nostru Iisus Hristos prin Biserică şi prin preoţi şi credincioşi jerfelnici“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

La final, au fost binecuvântate tradiţionalele ofrande pascale și hrana pregătită pentru semenii sărmani la cantina din cadrul Așezământului cultural și social-filantropic al parohiei.

Această cantină oferă hrană caldă zilnic pentru aproximativ două sute de persoane, iar în perioadele dificile şi-a intensificat eforturile pentru a ajuta cât mai mulți semeni nevoiași

***

Catedrala „Naşterea Domnului“ din municipiul Brăila se numără printre primele biserici ale cărei piatră de temelie a fost aşezată imediat după evenimentele din 1989, la data de 16 aprilie 1990, în ziua a doua a praznicului Învierii Domnului. După numeroase eforturi şi extraordinare investiţii financiare, la data de 26 decembrie 2005 s-a săvârşit slujba de binecuvântare a altarului catedralei brăilene, de către chiriarhul Dunării de Jos, ÎPS Părinte Casian.

Un important proiect aflat în derulare la această parohie îl reprezintă Aşezământul cultural şi social-filantropic, unde funcţionează o cantină la care servesc masa zilnic gratuit aproximativ două sute de persoane, o grădiniţă, un Centru pentru tineret, precum şi un magazin bisericesc cu obiecte de colportaj şi carte de zidire sufletească.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook