Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Tot astăzi, la Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila, în cadrul manifestărilor culturale, artistice şi educaţionale organizate de Primăria Municipiului Brăila cu prilejul Sărbătorilor Pascale, a fost vernisată expoziţia de icoane, ouă încondeiate, broderii, obiecte tradiţionale, aranjamente florale şi produse pascale intitulată „Lumină din Lumină“.

Obiecte expuse au fost prezentate prin contribuţia deosebită a Liceului de Arte „Hariclea Darclee“ Brăila, Mănăstirea „Sf. Pantelimon“ – Lacu Sărat, Primăria Brăila, Centrului Judeţean pentru Creaţie Brăila, Arhivele Naţionale Brăila, Penitenciarul Brăila, Muzeul de istorie „Carol I“ şi Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati“.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, i-a binecuvântat  pe cei prezenţi şi a adresat un cuvânt de apreciere pentru realizarea unor astfel de evenimente culturale care aduc bucurie şi lumină în viaţa cetăţenilor. 

La manifestarea culturală au participat oameni de cultură, profesori, istorici, oficialităţi locale şi mulţi copii de la şcolile brăilene.

La final, Corul „Ortodoxia“ format din cântăreţi bisericeşti din Eparhia Dunării de Jos şi cele două coruri brăilene „Trison“ şi „Armonia“ au susţinut în faţa publicului un concert de cântece pascale.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 21 – 28 aprilie 2023, între orele 09.00-16.00.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook