Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Tecuci sub ocrotirea Sf. M. Mc. Gheorghe a fost, este şi va fi Şcoală a credinţei profunde, a culturii luminoase şi a cultivării generoase a pământului mănos.

  1. Sfânta Liturghie cu o imensă participare rugătoare. Corul bărbătesc de la Barcea în ţinută voievodală, cu prestaţie tradiţională, a animat toată suflarea ”să laude pe Domnul”.
  2. Florile pascale au fost culese din ”şcoala tecuceană”. ”Educaţie aleasă pentru o generaţie valoroasă, între tradiţie, inovaţie şi erudiţie îndreptate spre vatra strămoşească”.
  3. Oraşul unirii eroinei de la Ţigăneşti, Cocuţa, a vibrat prin manifestări tradiţionale, pascale şi filantropice pentru cele trei etape ale tinereţii de vârsta întâi, a doua şi a treia. Campionul Sfântului Gheorghe, domnul Gheorghe Arhip, maior în rezervă al Armatei române, la 101 ani a arătat vigoarea, demnitatea şi fidelitatea faţă de valorile neamului.
  4. Păstorii zonei au constituit turmele de oi, iar păstorii sufleteşti au arătat cea mai autentică comuniune în comunitatea credinţei, educaţiei, hărniciei şi tradiţiei din Moldova de Jos sun oblăduirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Casian,

Arhiepiscopul Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook