Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, 40 de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei“ din Galaţi au vizitat astăzi, 26 aprilie, Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul vizitei se înscrie în seria activităţilor desfăşurate de unităţile şcolare din România în cadrul programului „Săptămâna verde“.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian le-a fost gazdă primitoare, ghid şi îndrumător la Fabrica de lumânări „Sf. Mc. Fotini“ şi în curtea Centrului Eparhial.

La Fabrica de lumânări, copiii au primit din partea Părintelui Arhiepiscop iconiţe şi lumânări şi  le-au fost prezentate spaţiul de lucru, echipamentele de baza, tipurile de matriţe utilizate în activitatea de confecţionare a lumânărilor şi etapele procesului tehnologic de realizare al acestor obiecte de cult.

În continuare, copiii au mers în curtea interioară a Reşedinţei arhiepiscopale unde au socializat şi  s-au bucurat de cadrul natural oferit de acest spaţiu.

La final, micii vizitatori au primit dulciuri din partea ierarhului Dunării de Jos, arătându-se fascinaţi şi impresionaţi de cele văzute şi prezentate în cadrul acestei frumoase deplasări.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook