Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 5-a din Postul Sfintelor Paști, numită și duminica Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala ”Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi gălăţeni, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul acestului locaş de cult din municipiul de la Dunăre.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a vorbit despre viaţa Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca şi a tâlcuit pericopa evanghelică din această duminică de la Sfântul Apostol Marcu, capitolul 10, versetele de la 32 la 45, în care Mântuitorul prevestește moarte și învierea Sa şi îi inițiază pe apostoli în ceea ce avea să urmeze, luminând firea omenească spre cunoașterea tainelor lui Dumnezeu.

În partea finală a omiliei, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre lucrarea misionară a slujitorilor Sfintelor Altare care au ajuns în această zi din Postul Mare până în cele mai îndepărtate cătune din judeţele Galaţi şi Brăila la semenii noştri bolnavi, singuri şi nevoiaşi.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, chiriarhul Dunării de Jos a hirotesit întru duhovnici doi preoţi.

Noii duhovnici au primit din partea Părintelui Arhiepiscop o cruce de binecuvântare şi un Molitfelnic, necesare în activitatea de păstori de suflete.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi cei opt protoiereii au continuat tradiţionala misiune în săptămâna a cincea din Postul Sfintelor Paşti în satele cu populaţie puţină şi cu posibilităţi materiale reduse din judeţele Galaţi şi Brăila.

În cadrul acestor vizite misionare, a fost săvârşită Sfânta Liturghie şi au fost oferite ajutoare filantropice, constând în cărţi de rugăciune, iconiţe, revista eparhială, alimente neperisabile, bunuri igienico-sanitare şi alte daruri la câteva sute de persoane vârstnice, singure, bolnave, aflate în impas economic, care trăiesc în localităţi izolate şi sărace din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos.

Echipele misionare au fost alcătuite din clerici, cântăreţi bisericeşti, credincioşi din cadrul Consiliilor şi Comitetelor parohiale şi tineri voluntari.

Beneficiarii au primit cu mare bucurie darurile și au mulțumit dăruitorilor pentru această faptă bună.

Această acţiune constituie o etapă din cadrul unor programe eparhiale pastoral-misionare, social-filantropice şi cultural-educative desfăşurate în perioada prepascală în Arhiepiscopia Dunării de Jos prin implicarea Centrului eparhial, a protoieriilor şi a parohiilor.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook