Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 26 aprilie 2024, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Casian, a avut loc la Galaţi etapa eparhială a Concursului Naţional Catehetic „Hristos - Cuvântul care vindecă“.

Concursul care s-a adresat elevilor participanţi la proiectul catehetic naţional „Hristos împărtăşit copiilor“ s-a desfăşurat în contextul Anului omagial şi comemorativ 2024 în Patriarhia Română şi a fost implementat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, în cele opt protopopiate ale eparhiei, prin Sectorului învăţământ şi activităţi cu tineretul.

Ediției din acest an a acestui proiect catehetic îşi propune ca, prin intermediul unui ciclu de minimum trei cateheze originale subscrise temei concursului şi inspirate din Programul-cadru, grupurile catehetice participante să valorifice şi să pună în practică conținutul de credință al Bisericii Ortodoxe cu privire la boală, suferință şi comuniunea omului cu Dumnezeu şi cu aproapele său, să promoveze relația/legătura de iubire, cunoaștere, apropiere şi de slujire dintre semeni, cu precădere relaţia tinerilor în raport cu cei în suferinţă, promovând dialogul, colaborarea şi fapta bună izvorâtă din iubire și credință.

Totodată, concursul are scopul de a contribui la intensificarea activității catehetice parohiale şi a lucrului cu copiii şi tinerii, astfel încât să crească numărul parohiilor care desfăţoară activitate catehetică și misiune cu copiii și tinerii

La nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos au participat la acest concurs naţional un număr de 1870 de elevi din 104 de grupuri catehetice parohiale.

La etapa eparhială s-au prezentat lucrările tinerilor clasaţi pe primele locuri la faza pe protoierie.

Astăzi, la orele amiezii, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului eparhial, membrii comisiei formată din profesori universitari, protopopi şi inspectori pentru disciplina Religie au jurizat lucrările câştigătoare de la fiecare protoierie, desemnând ocupanţii primelor trei locuri pe eparhie, conform criteriilor din metodologia de concurs.

Chiriarhul Dunării de Jos le-a vorbit celor prezenţi despre dinamica şi activa implicare a tinerilor în proiectele şi programele pe care le desfăşoară Biserica.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: cateheză şi activităţi ale grupului catehetic, iar în urma jurizării au fost stabilite parohiile câștigătoare din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Grupul catehetic clasat pe locul întâi este cel al Parohiei Barcea Nouă, protopopiatul Tecuci, județul Galaţi.

Membrii grupul câştigător al locului întâi pe eparhie vor participa la etapa naţională a concursului, ce se va desfăşura în data de 21 mai 2024 la Patriarhia Română, unde vor fi premiaţi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, patronii spirituali ai Catedralei patriarhale.

De prezenţa şi binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos s-au bucurat şi 50 de elevi de gimnaziu împreună cu profesorii lor, veniţi la Galaţi pentru a vizita Catedrala arhiepiscopală, Centrul eparhial şi alte obiective culturale din municipiul de la Dunăre în cadrul programului „Săptămâna verde“, desfăşurat de unităţile şcolare din România.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi le-a oferi daruri.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook