Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica Floriilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală din municipiul Galaţi.

La slujba arhierească au fost prezenţi numeroşi credincioşi din oraşul de la Dunăre, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul acestui locaş de cult.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit credincioșilor despre sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, ca mod de pregătire a noastră pentru săptămâna Sfintelor Pătimiri şi Marele Praznic al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Îndemnul de astăzi al Părintelui Arhiepiscop a fost ca în perioada următoare, densă din punct de vedere al slujbelor săvârșite în Biserică, să încercăm să înmulțim fiecare rugăciunea, pocăința și faptele bune, iar prin acestea să ne putem curăți sufletele pentru a primi lumina Sfintei Învieri.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a amintit de tradiţionalul pelerinaj care s-a desfăşurat în ajunul acestei sărbători în multe localităţi din Eparhia Dunării de Jos şi a amintit programul liturgic și duhovnicesc din Săptămâna Mare care va culmina cu Praznicul Învierii Domnului.

La momentul cuvenit, mai mulţi copii şi credincioşi din comunitatea gălățeană au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

La sfârşitul slujbei, ierarhul Dunării de Jos a rostit rugăciunea de binecuvântare a stâlpărilor şi a oferit credincioşilor aceste ramuri sfinţite, pe esplanada Catedralei.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook