Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 15 august 2010, la mănăstirea Adam, din judeţul Galaţi, s-a serbat hramul Adormirii Maicii Domnului, moment în care Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului-„Izbăvitoarea de secetă“ s-a întors „acasă“, după un pelerinaj prin aproximativ 50 de parohii, din protopopiatele Tecuci, Tg. Bujor, Covurlui şi Galaţi.

Cu acest prilej, după oficiere slujbei de priveghere, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit Prohodul Maicii Domnului, fiind încojurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la care au participat credincioşi din judeţul Galaţi, dar şi din alte judeţe.

După slujba Prohodului, toţi cei prezenţi au trecut pe sub Sfântul Epitaf şi pe sub Sfânta Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cunoscută şi sub numele de „Sfânta de la Adam”.

În cuvântul Său Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a apreciat activitatea rodnică a maicilor, aflată într-o zonă săracă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos. De asemenea, chiriarhul a îndemnat la credinţă în Dumnezeu şi la evlavie faţă de Maica Domnului şi pe cei care nu au putut lua parte la aceste manifestări liturgice, pastorale şi culturale.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook