Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 28 august a.c., la ceas de Vecernie, la biserica cu hramul „Sf. Ioan Casian şi Gherman”, din municipiul Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a rostit rugăciunea de binecuvântare a Sfintei Cruci ce s-a aşezat pe turla bisericii

După slujba de seara, toţi credincioşii au ieşit din biserică cu lumânări aprinse şi s-au îndreptat spre locul de unde a fost înălţată Sfânta Cruce. După aceasta, cei prezenţi s-a oprit pe pajiştea de lângă biserică, unde s-au intonat imne religioase în cinstea Sfinţilor Ioan Casian şi Gherman, ocrotitorii acestei parohii, dar şi în cinstea Sfântului Ioan Botezătorul, a cărui pomenire s-a serbat a doua zi.

În cuvântul său, chiriarhul a mulţumit tuturor pentru participarea la acest eveniment istoric pentru parohie şi a binecuvântat echipa de lucru ce a ridicat Sfânta Cruce pe turla sfântului locaş şi se ocupă în continuare de zidirea bisericii celei noi.

Credincioşii prezenţi au continuat să preamărească pe Dumnezeu şi pe sfinţii lor protectori până ce echipa ce a aşezat Sfânta Cruce pe turla bisericii celei noi a coborât pentru a fi binecuvântată de ierarhul Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook